Länkbyte

Kolla denna fina tjejs blogg med fina bilder och hundar ! (klicka på bilden)

Länkbyte

Kolla denna fina tjejs blogg vettja ! (klicka på bilden) 
 

Bloggpaus

Jag orkar inte blogga just nu, tar paus i en vecka men kommer fortfarande ladda upp bilderna från Lainio och göra länkbyten men inte skriva så mkt :/

blir att åka hem idag

Från första början va det så att vi skulle åka hem efter lunch idag, men igår sa vi att vi nog åker hem på måndag tidigt på morgonen.
Men det va så dåligt väder nu på morgonen så det blir så att vi packat och åker hem till Herman idag :/ fast jag skulle hellre vilja åka tidigt på morgonen imorn för då slipper jag sitta i bilen på kvällern. Men nu är det ju så att jag måste göra det iaf :(
Så nu ska jag gå upp och packa klart mitt :)

Gästbloggning - Sofie Nilsson

Jag heter Sofia och är 14år (1998) jag bor i Bankeryd utanför Jönköping.
Jag älskar hästar mest av allt eller tja djur överhuvud taget, själv har jag en kanin på 4år och en hamster på 1½år men man måste ju klart hinna med skolan också, får inte glömma min älskade mobil också x) Den följer med mig precis överallt! Svart hjärter (kort) Kärlek till den ;) Jag har ridit i ca 6-7år och De senaste 3 åren har jag ridit ca 1-5ggr i veckan ;)
Jag har haft 2 medryttarhästar förut och även hjälpt till i ett stall med lite allt möjligt :)
Nu rider jag mest på min medryttarhäst Lover Boy (Loppan) och tar hand om honom 2ggr i veckan om inte mer, han är en renrasig connemara valack på 11år (Född 2001) Efter Kilfenora Windy och Maam Hill. Vi inriktar oss i hoppning mest men annars mycket allround.
Nu kommer ni att få läsa om mina och Loppans svåra och knepiga problem som vi gått igenom tillsammans och vårt liv tillsammans. 
 


Jag var och provred Loppan den 1 oktober 2011 och jag och hans ägare Colleen red ut och mamma och colleens mamma gick med och tog kort. 
Jag glömmer aldrig den dagen Emoji Loppan var så underbar och det fortsatte han vara vi red ut nästan varje gång och nån gång då och då var vi på ridbanan
jag hoppade för första gången och han var helt underbar! Men i vintras blev det ändring på de, när snön kom blev han galen! Det började med att jag hämtade honom när det var mörkt ifrån hagen och han stegrade ett par gånger rakt över mig, jag blev otroligt5 chockad, han som var så perfekt, vad kommer hända nu? 
Jag fortsatte ochde blev inte bättre, när vi red började han sparka bakut, bocka och även stegra och studsa på stället och försöka sticka, han fortsatte så och jag vågade inte sitta kvar, när jag väl kommit av stegrade han och försökte dra iväg, jag lyckades hålla kvar honom men han taktade och ville dra iväg hela vägen upp ifrån fältet vi red på till stallet. Så fortsatte han varje gång jag var där, och jag försökte sitta kvar men när han bara fortsatte o jag var rädd att han skulle sticka där på det stora fältet och att de skulle vara halt under snön. Och ja svårt blev de när han fortsatte, han höll på även med ägaren och försökte kasta av henne. 
Och så fortsatte de tills snön försvann. Och de var inte slutet på allt testande.
 
 
Allt funkade bra ett ganska bra tag. Efter vintern red vi mest på ridbanan då han varit ganska galen även med ägaren ute i skogen. Vi hoppade en del och allt funkade bra, tills han för ca 2-3 månader sen började testa mig i galoppen, han började vägra fatta galopp och vi fick kämpa ca 20 minuter innan vi kunde få galopp. De blev inte bättre tillslut (för ca 1 månad sen) vägrade han fatta galopp helt! Så fort han kände en galoppfattning tvärnitade han och backade, och använde man spöt eller skänklade på mer började han bocka, studsa, försöka stegra eller snurra som en western häst! Och han fortsatte så, hur mycket man än försökte gav han sig inte, en dag försökte jag fatta galopp 16 ggr och varje gång blev bara bocksprång, sparkar, och hoppande på stället. Och jag vet vad ni tänker men nej han hade inte ont! Han var helt perfekt när ägaren red honom och hon fick galopp hur fort som helst! Henne lyssnade han på! Men inte mig, ägaren hjälpte mig mkt och tipsade och sa hur jag skull göra. Visst ägaren vet att han är otroligt svår att rida och han är en ganska bra enmanshäst och de har han alltid varit. Men de var omöjligt! Det gick bara inte! Och det vet jag inte om de går nu heller :/ Men i början på förra veckan började vi rida ut istället då han varit väldigt snäll i skogen. Och det har han alltid älskat och redan andra gången vi red ut så fick vi en underbar galopp! Och nu efter ca 5-6 ggr ute i skogen kan vi galoppera massor i skogen! Så nu är vi absolut på bättre vägar!
Så snart ska jag prova på att rida på ridbanan igen och se hur det går med Loppan Emoji och förhoppningsvis har skogen hjälp oss! Ett tag hade jag nästan lagt ner hoppet, det var bara så, vi passade inte tillsammans. Men nu har hoppet kommit tillbaka! 
 
Läs mer om vår framgång och våra knepiga men roliga liv på min och Linas blogg på http://Sagoponnysar.devote.se

Gästbloggning - Frida

Hejsan!
Jag heter Frida Sjölin och bloggar på bloggen http://friidasjoliin.blogg.se
Jag är 14 år, Sprallig och glad tjej! 
Just nu lever jag med separerade familjer. I ena familjen är det min mamma, jag, min hund Zera och min 17 åriga bror johan.
I andra Familjen är det min pappa, styv mamma, jag, Johan, min bror Simon, hunden Minou och min syster Linda.
 
 
Intressen är Ridning, träna med hundar och fota/filma!
Roligast är såklart att fota hästar, hundar och andra djur, men allt funkar ju ;)
Jag bor ca en kilometer från stallet med min mamma, men augusti flyttar vi in till stan.
Jag är halvfodervärd på hästen Berta som står på Högbo ridklubb i sandviken.
 
 
Ett korsnings C-Ponny sto. En söt liten skäck, som inte  alls om att hoppa!
har ryttaren ett spö i handen springer hon allt vad hon kan. Berta är halv blind på båda ögonen, därför är hon rätt
så skygg och gillar inte om du står och viftar framför henne. Låter du henne nosa på dig, klia henne på hallsen
 och hon kan få lite godis. ''HEJ BÄSTIS'' för det är sånt hon gillar ;) 
 
Sen har jag även en överraskning på min blogg. en till häst som kommer bli sköthäst till mig,
så håll koll så får ni tillslut veta ;)
 
för det mesta brukar jag sitta och kolla på AmazingPhil på youtube. 
Han är så sjukt grym.
Han kan man inte tacka nej till!
 
 
 
det var nog allt jag hade att säga, så jag inte tjatar ut er allt för mycket ;)
Men ni får la in och kolla på bloggen om ni blev intresserade. Hare gött!
 

Gästbloggning - Vi igen!

Hej igen!
Det är då vi som är Emilia och Betty, som ni säkert redan läst i ett tidigare inlägg!
Ni kanske vill läsa mer om oss? Då har ni tur ;)
Jag (Emilia) ska börja i 7:an i stan efter sommarlovet. Jag och Betty tränar varje Onsdag klockan 17:00 men efter sommaren så blir det möjligtvis senare. Vi tar också privatlektioner runt 2 gånger i veckan för vår ridlärare. Annars så rider vi gjärna ut med våra vänner i skogen eller tränar i ridhuset eller paddocken.
Jag och Betty är även intresserade av NH (Natural Horsemanship) och jag är ett ganska stort fan av Sven Forsström, hehe.. Men vi tränar NH ibland i ridhuset men mest i hennes hage, där jag kan ha henne lös utan att någon störs. Jag funderar även på att börja trickträna med henne. Men ibland så är ju Betty lite knasig och kan hoppa upp i luften eller börja sparka bakut när man minst anar det (när man jobbar henne från marken i alla fall). I ridningen så skulle hon aldrig göra så! Hon hoppar allt och är min bebis Emoji
Läs mer om oss på min blogg: http://emiliahn.blogg.se

Lainio :)

Vaknade för en halv timme sen :)
Idag ska vi till Kuokso och äta mat hos Åsas moster vid 4-5 :)
Sander Micke och morfar är o fiskar någonstans just nu dom åkte tidigt på morgonen. fattar inte hur man kan tycka att det är roligt o fiska :/
Idag kanske jag går ut o knäpper lite kort om jag orkar :)
kanske till och med att jag laddar upp några kort på bloggen :)

Gästbloggning - Här är vi !

Hej hej!
Det är då jag som är Emilia Nordström, en hästintresserad tjej på snart 13 vintrar. Jag har en egen häst som heter Betty, imp. från Irland. Hon är en brun-vit skäck med ett hjärta av guld på endast 5 år.
Vi rider i ett stall på landet i Söderhamn. Själv så bor jag i "centrala" Söderhamn men har min häst på en ridskola där mina vänner också har sina hästar. Vi har inte unnit börja tävla tillsammans än, men vi har alla licenser och kort så det är bara att rulla ut på vägarna!
Betty kommer från Munsboro Stuteri på Irland. Dem flesta i mitt stall som har egen häst har hästar därifrån. Jag och Betty är mest inriktad i hoppning men tränar mycket grunder i dressyr, dels för att det är kul och för att det ger bättre hoppning! 
På min blogg så kan ni läsa om vår krokiga väg till stjärnorna. Varje dag så får ni intressanta och välskrivna inlägg med massor av bilder och filmer! Delta i veckans blogg eller kolla på träningsklipp som jag lägger upp varje tisdag. 
Läs en utan Söderhamns orginellaste bloggar!
Oss hittar du på: http://emiliahn.blogg.se/ 

Lainio

Sitter här i Lainio och har nyss varit nere vid älven :)
I 'morse' var det en ren här ute på tomten. Har kort på den så bilder får ni när jag kommer hem :)
Idag har vi inget mer planerat än att grilla ;)

Imorgon blir det en sväng till Kuokso till Åsas moster o äta mat :)
det är INTE kul o fiska enligt mej o Åsa ;)

Kommer inte bli så mkt uppdatering under de här dagarna jag är här :)

Kom hit vid halv tre i natt. Tog ca 13 timmar för vi stanna o åt mat och handla lite efter vägen :)
Men nu får jag nog inte låna morfars dator mer !

6 timmar

Ja, då var det bara 6 timmars bilresa kvar då -.-
Åkt halva iaf :D
Stannat i ätit mat och så oxå. Har lite batteri så byebye !:*

längtar -_-

Kom nyss hem från stallet. Red en sväng i skogen. Lady va lite bråkig i början. Det var några som höll på o klippa häcken och rensa bort gräs och så :) Det blev Lady jätta rädd för, 20 meter före så börja hon tramsa, hoppa lite på bakbenen, gå in på tomten bredvid och vägra gå framåt. Men efter ett tag så gick det bra och dom som höll på o fixa börja prata med mej :)
 
Sen red jag vidare och hon lyssnade på mej, red inte för hårt så att jag skulle behöva skritta henne imorgon och inte för lugnt så att hon skulle va jätte pigg :) 
 
Nu ska jag kolla så att jag packat allt sen väntar 12 timmars bilresa -.-
Kameran är med så kommer bli jättemånga nya bilder för jag kommer inte ha något annat o gö där uppe :) 

'idag'


Godmorron

så klart så regnar det ute -_-
Idag ska vi åka o shoppa i Valbo, jag behöver nya tävlings ridbyxor :)
Sen ska jag rida Lady lite lugnt i skogen :)
Inge mer speciellt planerat, möjligtvis packa eftersom vi åker upp i morrn D:
Jag kommer att blogga via mobilen och så har jag några tidsinställda gästbloggare (;
Nu ska jag gå in och äta något ! :D

Fy F*n

NI ÄGER :D
statistiken på topp just nu !
Saknas bara en snygg design, och det kommer någon gång ;)

haha ;)

Verkar ha varit många från DV's som tog tipset om att spola av schbraken med högtryckstvätten, jag spolar även av täcken med den :D funkar suuuuper ! 
Bloggen ligger vekligen på topp just nu, verkligen kul, startade ju bloggen för tre dagar sen så hoppas att det fortsätter så här nu :D 
Jag gjortde den designen jag har just nu lite snabbt så ska fixa om den och försöka fixa en drop down meny om jag klarar av det ;) 
 
Föresten så glömde jag säga hur mkt poäng jag fick på stilbedömningen, jag fick 49,någonting :D
Tycker att det var bra för att vara vi ;) Lady och jag trummar bara igenom banan lite snabbt, tänker inte så mkt ;) 
 
Tror att moster knäppte lite kort så hoppas att jag får dom någon gång här framöver :D 
 

spolar med högtryckstvätten

lite bilder på när jag tvättar mina schbrak ;) kommer bilder på närdom är klar tvättade sen oxå :D
 
 
 

Tävlingen

Hon var vekligen fin på framridningen men så klart lite små stel från gårdagen :)
Började med att skritta en svääng på vägen, hon känndes trööööög i början men blev genast lite piggare :)
På framhoppningen var det fart i henne som vanligt, hoppade alla hinder en gång förutom lilla som jag hoppade någon till gång för att hon var rädd för det hindret första hoppet, eller rädd o rädd va hon väl inte, men lite tramsig (; 
 
Hoppade inte mkt alls skulle försöka spara energin till sen när jag verkligen behöver den ;)
Gick in på ramridningsbanan och travade henne lång och låg några varv istället, hon lyssnade väldigt bra på mej :D
 
Ute på banan så var hon så HÄÄÄÄÄÄÄR fin :D
Körde grunden lugnt och var noga med att hon kom rätt in på hindret :)
I omhoppningen gasade jag på lite mer ;) Jag fick 18,någonting och den närmast mej fick 21,någonting så jag vann :DDDDDD
Ladyy är bara för bäst ! 
Tog in henne i transporten så hon fick äta betfor och sen var det LC+ emellan så hon fick stå kvar o äta hö medans vi gick o kollade på den klassen :)
 
Framridningen, hon var lite slö men inte så konstigt ;) 
Hoppade bara ett hinder föra och det fick bli oxern, hon slog i men tänkte att det inte var någon idé o hoppa om den, sparade på de sista :)
 
I LB:n var det stilbedömning oxå........
Lady var lite hm stutsig innan på banan innan vi fick startsignal hon hoppade upp lite på bakbenen o så..Men när vi väl börjat hoppa gick det bra, klarade grunden perfaa sen på omhoppningen tog jag det lite lugnare för att hon skulle få upp sina trötta bakben över hindret :) 
Blev en dubbelnolla för oss :D 
men tiden var ju inte den bäst, men är sjukt nöjd :D
 
Har inte varit på någon tävling o kommit hem utan rosett ;)
2 ggr har det bara varit en clear round rosett men alltid har det varit något :D 

Ska bara

Ska bara ut och fixa ren min lortiga shabrak sen kommer jag skriva om tävlingen och fixa film :D

Hoppas på de bästa nu !

Jag/vi ahr gjort det mesta nu för att hon inte ska ha så mkt träningvärk imorgon :)
Skrittade av henne länge både efter prisutdelningen och när jag kommit hem så fick jag med henne en sväng runt på vägen :)
Sen har jag maserat halsen och baken på henne (;
Så får hoppas att hon inte är så stel i bakdelen imorrn !
 
Åker till Lainio på tisdag, vet inte hur länge jag kommer vara där men ska ha gästbloggare någon/några dagar och så kommer jag kunna göra minst ett inlägg om dagen från min mobil :) 
Så update blir det iaf :) 
Taggad tills imorrn :DD
 

Grattis! /joäl

Grattis till andra platsen ! ;)

Tvättat bilen, dutti jag (;

Hjälpe Micke o tvätta bilen nyss ;)
Tyckte att jag var jättedutti men Mice tyckte bara att jag slarvade med allt D: 
Men det är ju bara en bil...hur någrannt måste det va? Vi kommer ju åka med transporten imorrn igen så den kommer ju bli lortig då ju..
 
Ska lägga mej tidigt idag..tidigaren än igår :)
Va lite trött imorse, va inte så sugen på att gå upp, men idag ska jag lägga mej mkt tidigare ! :D 
Hoppas verkligen på det bästa imorrn, iaf att jag vinner 1 klass så att jag kanske har chansen o bl meeting vinnare :) 
Vet ju inte hur hon kommer vara imorrn :/ 
Hon brukar ju sparka bakut när hon är trött i musklerna, så ja..får se hur det går :)

Film från tävlingen

 

Länkbyte

en grymt fin tjejs blogg ! http://wwilmaolsson.blogg.se/

Tävlingen

Tävlingen gick väl skapligt bra...bara bommarna kunna hålla sej uppe hade det blivit två vinster ! 
 
LC:n gick väldigt bra.
På framridninen var hon lugn och mjuk, allt kändes grymt :D 
Hoppade lilla två gånger räcket två gånger och oxern tre för andra gången kom hon lite fel in :)
 
Väl på banan så var hon BÄST (;
Allt gick suuuper ända fram till sista hindret i fas 2 som hon kom fel in på och rev -_- SISTA HINDRET !!! 
Jag fick tiden 18,någonting och den som vann fick 23,någontin, OM jag bara hade klarat sista hindret så hade jag varit överlägsen vinnare ! SURT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -.-'
 
Mellan klasserna fick hon gå in i transporten och äta lite hö o betfor :) 
 
LB:n gick oxå bra,men tycker att LC rundan va bäst idag ! 
Hon va fin på framhoppningen, hoppade typ bara ett hinder sen tog jag ett lite snävare oxå :)
 
På banan va hon grymt fin :D 
Klarade grunden bra, men på första hindret i fas 2 så tappade jag stigbygeln och kunna inte rätta upp henne inför kombinationen så rev andra hindret i den :/ men resten gick brabra :D 
Det var en till C-ponny i LB sen var det en B-ponny och två D-ponnysar och det var endast EN som var helt felfri och det var en D-ponny och de andra hade inte tagit sej in på fas 2 så jag blev 2a i den klassen :D
 
Nu laddar vi om för imorn, får se om hon är lite trött imorrn :/ har aldrig hoppat meeting med henne före :) 
 
Men är skapligt nöjd över henne idag :D OM bara det där sista hindret i LC:n kunna hålla sej uppe -.-

bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin 
Så Följer jag din ! :D 

på väg

Sitter i bilen på väg till tävlingen !
Är faktiskt inte så trött :)
Alexanser är med nu idag, och om jag kommit ihåg kameran så hade han säkert kunna fotat :/ men film får ni sen iaf :))

blev lite sent (;

Kom nyss hem från stallet eller typ 20 minuter sen. Vi kolla på klockan o den va mycket ochg det var kolsvart ute så vi gick dirr upp till stallet o tog in hästarna :)
Skjölde(stava) av Lady's hovar och ben sen så fick hon gå in i boxen och äta och jag och Micke gick hem i regnet -_-
Sämsta sommaren jag varit med om, det går inte en dag utan åska, och verkligen inte en dag utan regn ! 
Men nu måste jag sova så att jag kommer upp till imorrn :)
LC:n så är det bara C-ponnysar jag tävlar emot men i LB:n hade som slagit ihop alla kategorier men ända var det bara 4 st anmälda :0 Sjukt några startande ! 
Men kan ju hoppas på bättre väder så kommer det fler så kanske vi blir en egen klass :D Men hur troligt är det i det här landet -_- 
 
Får bli några bilder på mej ;)

Bilder

Julis fota mej när jag red :)
Lady känndes bra, lite stel i högersidan menmen...red lite barbacka på åkern :)
Outfiten är ju inte den snyggaste då.....

Länk byte

Gå in och kolla på denna fina blogg :) (klicka på bilden)

Är med Julia :D

Sitter här ute i min lilla stuga medans Julia går runt o knäpper lite kort, det kommer nog några bilder sen ;)
Det var ju fint på morgonen men nu regnar det som bara den, svensk sommar D:
Det har ju typ aldrig åskat så här mkt förr som det gjort den här 'sommaren' -_-
Men som tur var så var man ju till Turkiet någon vecka innan skolan sluta :D Så lite sol fick man ju på sej ;)
Nu kom jag ju på att jag inte har laddat upp bilderna från Turkiet än ! Ska försöka med det idag, måste ju sova rätt så tidigt idag för har tävling imorrn och söndag, pigg måste jag ju vara ! :)

Nu har det sluta regna så ska ta med mej Julia till stallet nu så jag får rida Lady en snabbis innan regnet kommer igen :)

Presentation

Jag heter Angelica Wijk och är 13 år, fyller 14 i oktober :)
Jag har en egen C-ponny som jag fick i Augusti förra året för att vara exakt så fick jag henne den 11 augusti (;
Webber Lady som hon heter är en irländsk sportponny född 2002 med mycket fart. 
Lady kanske är pigg och ibland överpigg men hon har ett hjärta av guld :'D 
Hon försöker göra det jag ber henne om fast att hon tycker att det är läskigt eller att hon inte vill så försöker hon. Lady kanske inte är så fin mellan hindrerna men hon hoppar fint och fast att hon kommer fel så försöker hon hoppa :)
Jag försöker oxå hinna med o köra lite löst med henne, men det blir typ bara en gång/vecka har än så länge typ lärt henne ett-två tricks och vi börjar få mer förtroende för varandra :)
Satsar mest på hoppningen har hunnit med 5 st tävlingar, och i helgen blir det våran första meeting.
Film från våran första tävling, blev felfri i LD:n och i LC:n så korsade hon sitt eget spår för hon sprang mot utgången :/
Film från andra tävlingen, LD:n felfri utan stigbyglar LC:n dubbel 00a men vi tappade några sekunder är Lady krångla (se filmen) 
Tredje tävlingen, rev två hinder i LD:n så gjorde en omstart för att rätta till det, LC:n så vann jag :D
Fjärde tävlingen, LC:n så rev jag näst sista hindret :( LB:n så vann jag :D
Vinnar rundan 
LC:n 
Sen har jag inte satt ihop filmen från tävlingen i helgen än :) 
 
Som ni ser så är hon lite pigg av sej, men hon tvekar inte ! 
Följ mej och Lady resa :)
 
 
 
 

Tävling - vinn ett shabrak

Lätta regler:
Kommentera 'jag är med' 
Följ bloggen via bloglovin och skriv vilket nummer du blev.
Lägg upp bilden och texten 'va med och tävla om ett hoppshabrak hos http://angelicawijk.blogg.se/ ' på din DV's blogg eller/och fb, länk till bilden :)
 

Godmorron

När jag klev utanför dörren o skulle gå in så va det varmt ute, inge moln heller :D

Jag har hunnit äta frukost o fixat till i mitt rum :)
Det kommer nog gäster idag så mitt rum kunna ju inte se ut som ett bombnedslag som det annars gör..
Idag har jag väl inge speciellt planerat. Lady ska ut på en kort sväng, blir nog en skogstur :)
Sen ska jag smörja och tvätta lite inför meetingen, lördag och söndag :)
Sjukt taggad nu :D

En tävling kommer dessutom upp på bloggen snart !

Börjar om på nytt

Känns inte så där 100% bra att börja om på ny blogg nu när min andra kommit rätt så långt. 
Men jag kände att jag verkligen ville ha det här bloggnamnet, vet inte om det var någon bra idé men det visar väl sej om jag kommer lika långt med denna blogg :)
 
'Imorrn' kommer nog bloggtävlingen upp :D Håll koll! 
Kommer oxå upp en presentation om mej och min ponny 'imorrn' :)
 
Nu ska jag verkligen satsa på o komma LÄNGRE än min gamla blogg :)
Klicka HÄR för att komma till min gamla :)
 
Jag hoppas att mina 'gamla' bloggläsare fortsätter o följa mej här ! 
 

Rubrik

jag testar lite smått här snart kommer bloggen startas upp ordentligt :D
Med en tävling :D

test

LÄNK

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.



OM MEJ: